Google+ Followers

Monday, September 23, 2013

Nak Kurus Part 3

Salam semua..

harini hari ke 8 aku berdiet..
hari ke 8 xmakan nacik..ehh tapi tipu la..ade la beberape suap..
tapi arini hari ke5 aku g jog setiap malam..




dan hasilnyeee...






3KG LOST!!!!!



hooorayyyyyy..tepuk tangan untuk diri sendiri..yay!!!
setelah berjaya mengawal nafsu..

semalam (hari ke 7) pagi xmakan pon..lunch lak aku makan nestum..perghh kalo mak aku taw ni mesti dye sujud syukur ni..hahahhaha malam lak aku mkn potato rebus tanpa garam gula or perisa..makan macam itu je..dap2 jugak taw..
ohhh xlupe jugak aku makan lechitin..berpeluh2 jugak tyme joging malam tu..

itulah..semangat kene kuat kan..kalo tak memang tak boleh buat punye..nak kurus kena la jage permakanan dan cara hidupkan..
jangan seksakan perot kite..kesian taw kite asik la sumbat macam2 bagi dye proses..
makanan ni memang la sedap tapi kalo dah masuk perot same je..
hamboii motivasi diri yang cam poyo je tu..

ok lah papepon selamat menguruskan badan..
haa nak tgok gambar si gemok waktu raya?

                        





Friday, September 20, 2013

nak kurus nak kurus

salam samua :)

harini ari ke kite 5 berdiet..
ape progress?
kekekeke badan xletih2 mase kat opis..
susah kan nk diet ni..
pulak dah semalam ade sorg staff ni belanje aku kfc..konon nak buat suprise la..
hati mak meronta2 nak makan nok..
setelah dihasut oleh syaiton2 makaaaaaaaaa
aku pon makan la seketol..dada dye..buang dye punye kulit..makan isi warne putih je..
xde rase bsalah sangat kannn..hahahahahhah
malam tu makan bihun sup..
pagi tu x bfast pon..

haaa lg satu bos aku kc staff2 dye makan ubat lecithin..taw x ubat ape tu..
ubat cam fat burner jugak..tok tingkatkan metabolisme..untuk jantung clear pump darah2 dalam badan..
ubat tu kalo makan tapi x bersukan xguna..itu kata org guardian tu..sbb bile bos aku kc malam tu aku singgah guardian aku tanya la function dye..

mmg betol pon..tghhari tu aku makan ubat tu..malam tu aku g jog punye la banyak peluh aku kua..
pastu jantung aku pump cepat2 tanpe semputkan aku..hahahahah adoii xtaw nak explain cmne..kalo dh try tu.korg taw la rase dye..heheheheh

arini ari ke 5 jugak xmakan nasik..Ya Allah kuatkan lah iman aku jauhi nasik and makan berkarbho ni..
ptg ni aku nak balik kampung..dengar cite mak aku nak masak rendang...#pitammmmmmm

ohh nak taw aku makan yang mane 


ini la kite makan..

sekian diakhiri dengan doa
"Ya Allah kuruskan la Cik Pua Blog ini"

aminnnn...

kekekekekekek



Wednesday, September 18, 2013

Nak Kurus pastu macam tengah berjaya je ni!

salam semua...
sihat...arini aku sihat..cumeotot kaki je cam ngade2 sikit
kekekekeke
today nak cerita sal diet..hariini hari ketiga bersamaan 19/09/13 aku diet...
aku sangat berat uolssss *nangis sambil tutup muke*

harini sangat la hapy ade 3 orang cakap aku badan dah mula mengecik..maksudnye lemak2 kat badan ni
dah mula melembik uolss..
kali ni mmg berjanji pade diri sendiri nak berat 55kg!!
semoga berjaye kat titewww tawww...auwwwww

tiap ari ak akan akan update ape aku makan ok..ape aku buat bagi lemak ni berambus..
berat xturun lagi kot.xtaw..aku xtimbang..tapi bile baring aku dah nampak perot dah flat kire aci x dikire kurussssss...
kekekekekek

1st day 
sarapan pagi xde...lunch aku makan laksa cair yg xsedap..petang aku mkn oat...malam aku mkn capati ngn ayam tandoori..kekekekek  tp ptg sblom tu ade joging 4round tasik..fuhhh!!

2nd day 
sarapan xmakan ape..lunch aku makan 2 bijik roti gardenia jagung cicah oat..malam aku makan bihun tomyam..malam tu jugak aku joging 7round..tp xbesar sangat la..mlm ni nak buat 10round target..


today is the 3rd day...
arini spjg ari nak makan tuna dengan roti kosong..ok x? haishh xtaw kan..kalo boleh nak tukar menu hari2
xnak la makan benda yang sama..nanti boring kan..


perkembangan today..badan tangan perut sume cam lembik je..maybe air dalam badan tu nak kua..lepas ni mesti lemak yang cair..xpe!yang penting mesti buat senaman..hope berjaya.
kawan2 doakan ye!!

ade orang cakap bile kite workout pastu kalo nak lebih berkesan kene disertai dengan fat burne..masalahnye fat burner ape yang murah,mudah dapat dan berkesann...*amboii syarat2*

ok aku janji akan updated perkembangan diri untuk kurus ni..doakan aku rajin okey!
muahhhhhhhx!

Wednesday, August 14, 2013

Selamat





S E L A M A T    M E N Y A M B U T    H A R I  R A Y A   
A I D I L F I T R I
p/s : story nnt eh..camere tgal kampng..haihhhhhhh

Tuesday, July 16, 2013

Tips untuk nampak kurus dalam gambar tapi hakikatnya dot dot dot!

Assalamulaikum..
Hey Helloooo...

Arini aku nk kongsikan cmne nk kelihatan kurus dalam gambar tapi hakikatnya kurus gemoks ...
ok meh sini nak cerita..
sementara nak tunggu kurus ni takkan la taknak upload pix ye dok?
tapi nak upload pix latest macam OMG berape kali woo tangkap deleted tangkap deleted...
hahahha mesti ramai yang mengalami ini kan..

macam sentap gile je pix ni kan..macam penipu je..rase cam dah cukup kurus dah..
rase cam nak baling camere tu dalam lombong bernajis tak pon baling dinding pijak-pijak..
hahahhahaha melampau benor...

oleh itu mari la beramai-ramai bersama-sama
menangkap gambar dengan cara bergini


pakai baju serba hitam tudung pon hitam pastu amek gambar dari tepi ye kawan2..
effect kurus tu penting..ingat ea!!ape yang penting??kurusssss


yang ini pakai serba hitam lepas tu duduk jauh2..kompom nampak kurus!!mihmihmih
mek reen kucing ingat tak ini??


hohoho yang ini amek muke je..badan no ea.!!dilarang keras sama sekali..hahahhah
tapi kan yang ini pix tahun 2011..lame dah..mase ni ade shape lagi..tapi biase le perempuan mesti nk kurus lagi..hmmm noww malas mak nk terangkan shape sekarang *sambil lap air mate*



yang ini macam mencari sumber laen2 untuk menyorokkan lemak lemak yang comel..serius!!!ini memang berkesan!!
hahahhaha yang tangkap pic ni HNA...selambe je dye jerit "asal nyorok tu!!nak sorok yotyot lettew!"
tengok tengok ayat dye memang mendatangkan sentap..dye tak taw name dye yotyot tu...mihmihmihmih..


iols semenjak pose ni xde makan nasi..eh ade la aritu 1suap..bukan ape..iolss gemok sangat la..
nanti orang ingat iolss umor 30 padahal 21 *sambil libas shawl*

doakan aku eh korang semoga NA kurus dan kulit makin flawless..dan diminati ramai*itu tifu!*

kalo jog lepas bukak pose mesti orang pandang pelik kan..

wuwuuwuwuw bile nak kurus
korang ade tips x?

byeeee ;)




Wednesday, July 10, 2013

Puase yang idok jadi


hello :) ehh silap assalamualaikum
paham ke idok kenape puase yang tak jadi..mihmihmih

hehe air tebu ittew telah membuatkan aku menaiikkan bendera jepun...owhhhh!! sungguh tidak adil ini air tebu..




ia sangat sedap tetapi ia sangat tajam..ciss!!wehh air tebu..aku nak rase 1st ramadhan same2 dengan sume orang..ini tak pasal2 1st ramadhan lunch makan maggi cup dalam store smbil berdiri!!
sungguh tidak sopan dan buruk!..




walaupun begitu...hati ni tetap teringin mau ayam percik dengan murtabak!! ahakksss




sedapnyekan..mengalahkan orang puase..ngehngehngeh


today 2nd day nk makan ape ea???



sebelum tu belom terlambat nak cakap selamat berpuasa to all Muslim in da world..jangan lupe niat okey..aku 6 hari lagi baru nak niat..uhukuhuk *nape x P ujung bulan ramadhan??*

Tuesday, May 28, 2013

6 hari lagi

hello :)

6hari lagi bukan la date untuk bertunang, bukan dated untuk merisik, bufday pon bukan hikhikhik
dated anniversary pon bukan
6hari lagi adalah hari saya last day dekat company ni *nama company dirahsiakan..mihmihmih

perasaan sekarang sangat la gembire..happy..tak sabar sangat...& berdebar2 untuk mule hidup baru balik..
siapa yang terseksa n rase csm nsk giler dekat ex or bakal ex company yang cam gile je taw perasaannye taw..

syukur sangat la Yg Maha Kuasa dengar doa saya tiap hari...
ade kisah yang tragik yang macam bile ingat balik macam xpercaye

kisahnye cmni

pagi isnin 3minggu yang lepas saya rasa cam terlalu mengantuk n macam sakit badan woo nak gi keje *paham x sakit bdn woo.mihmihmih
kebetulan tyme tu nak gi tapah sekejap sebab nak hantar borang kat Majlis tu..
odw nak g tu tibe2 dapat whassap messenger dari kak nonos cakap yang bulan tu gaji 2 kali jugak..dah dapat memo..

saya ape lagi..bertukar incredible hulk la..iolss kan garang..grrrrr..
mood nak masuk keje teros cam xnak je..teros kol Ms Ng(new company) sebab last week xsempat nak jumpe boss dye
kebetulan bos dye memang ade..memang nak jumpe saya..
saya macam nak melompatttttt je tyme tu..macam gumbira wehhhh

datang ofis tu je teros boss yang great tu cakap sal gaji yang macam rase ok gile la tok duduk kat bumi ipoh tu
teros iols accept uolss..kahkah gelojoh gile kan.
esoknye pulak iols datang awal la..
dari jauh iols cam pelik2 la tengok asal banyak orang dok depan gate tu..why dorang xmasuk lagi keje..whyyyyyyyyyy!
saya tanye la mbe saya yang xmasuk jugak

rupenye dorang tengah MOGOK!!! sebab gaji lambat...

hahahahhaha padan muke company P bukan nama sebenar tu
ape lagi saya join la sekali..lepas tu macam2 jadi..boss no 1 2 3 semua turun..
walaupun xde jalan penyelasaian*betulkeejacmtu?
tapi sekurang2nya boss cam takot jugak kat pekerja2 ni sikit..cuba lah hargai penat lelah kami..kami bukan lah orang kaya cam boss taw!! grrrrr
upsss teremosi pulak mihmihmih

lepas habis mogok teros saya letak surat resign atas sebab2 yang kukuh tanpa manager saya halang dari resign
hahaha nanti iols bagi tips resign tanpa rasa bersalah...hahahah next entry ea ;)

lastly

ini la muka orang gembira nak resign tu ;)